web 2.0

miercuri, 27 octombrie 2010

Legenda pianistului de pe ocean la Teatrul Joint

Teatrul Joint vi-l prezintă pe Marius Chivu în spectacolul one-man show, „Legenda pianistului de pe ocean”, într-o adaptare de Marius Chivu după Alessandro Baricco, în regia lui Ciprian Cristea. Evenimentul va avea loc marţi, 2 noiembrie, ora 20 la Clubul Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).

Cum îl cheamă? Danny Boodmann T D Lemon 1900. Unde s-a născut? În mijlocul oceanului. Unde a fost găsit? Pe un pian din salonul de dans de la clasa I. Cine-i sunt părinţii? Nu ştie nimeni. Şi cu ce se ocupă? Cântă. Ce? Jazz.

Pământul e un vapor prea mare pentru el, aşadar, n-a coborât niciodată pe uscat. Vaporul e micul lui pământ plutitor. Aici începe şi se sfârşeşte lumea.

„Legenda pianistului de pe ocean” este o poveste despre propriile noastre limite. Şi cine stabileşte de fapt care sunt aceste limite? Putem deveni genii în micro-universul creat de noi sau putem deveni mediocri în universul exterior. Putem alege? Textul ridică o problemă a perspectivelor sub structura variabilă a unei largi compoziţii jazz. În acest caz, ne întrebăm, putem improviza?

O piesă de teatru, un micro–roman, un poem sau doar o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă? Nimeni nu ştie de fapt ce este acest spectacol, nici măcar autorul său, Alessandro Baricco, scriitor contemporan a cărui activitate este dedicată permanent legăturilor dintre modernitate, literatură şi muzică.

„Novecento” („1900”) este textul după care Giuseppe Tornatore a realizat în anul 1988 filmul „The Legend of 1900” cu Tim Roth în rolul principal.

Duel la pian (1)
Duel la pian (2) din filmul The Legend of 1900

Spectacolul va avea loc
marţi, 2 noiembrie, ora 20,
la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5)
Preţ întreg: 15 ron; preţ redus 10 ron
Rezervări prin telefon sau sms la numărul: 0728 967 607. 

P.S. Locurile la Club Prometheus sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!

PARTENERI MEDIA: Radio Lynx, City FM, LiterNet, Zile si Nopti, PrinturiDigital.ro, Observator Cultural, Metropotam.ro, Port.ro, Hipmag.ro, blog.yazee.ro, Dob.ro, DorDeDuca.ro, MixulDeCultura.ro, Pubbing.ro, Vinsieu.ro, ArtLine.ro, UrbanThings, Bucharest-Guide.ro, GoingOut.ro, Diseara.ro


Teatrul Joint este un proiect de teatru independent şi neconvenţional iniţiat în iunie 2005, în premieră pentru oraşul Braşov, ca o alternativă necesară la teatrul de stat, cu activitate continuă şi interes deosebit manifestat din partea publicului local. În 2006 şi 2007, Teatrul Joint şi-a desfăşurat activitatea în Clubul Atrium din Sibiu, pentru ca din octombrie 2008 să aibă stagiune permanentă la Clubul Ţăranului din Bucureşti. În momentul de faţă Teatrul Joint pune în scenă piese în: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Sibiu, devenind cel mai mare teatru independent din România. Stagiunea 2010-2011 Bucureşti se va desfăşura la Club Prometheus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu