web 2.0

marți, 16 iunie 2009

Joint Theatre : To joint or not to joint?De ce Joint…? Pentru că toată lumea întreabă. În acelaşi timp, în limba lui Shakespeare, joint înseamnă:

1. Un lucru împărţit, avut sau făcut în colaborare (sau, în ceea ce ne priveşte, pasiunea noastră pentru teatru, dorinţa noastră de a face teatru, de a lucra, de a colabora).

2. Ceva unit sau combinat (Însuşi spectacolul şi tot ceea ce presupune procesul de începere şi de finalizare a acestuia).

3. Ceva ce afecteaza sau implică două sau mai multe persoane (publicul, mai mult decât o pereche; oameni care sunt mişcaţi de ceea ce văd; artiştii implicaţi: actori, regizori, scenografi, dramaturgi).

4. Articulaţii ale sistemului osos (aplauzele care judecă actul artistic la sfârşitul spectacolului sunt legate strans de munca actorului, de creatia acestuia).

5. Un anume loc, cu o reputaţie nu foarte bună, unde oamenii se întâlnesc să manânce, să bea si să se simta bine (aceasta este parerea teatrelor de stat despre ceea ce poarta numele de teatru underground).

6. Forma sau calea prin care se pot întâmpla lucruri prin relaţionare.

7. Neoficial, o ţigară de marijuana.