web 2.0

luni, 4 octombrie 2010

Marius Bodochi in deschiderea Stagiunii la Teatrul Joint


Teatrul Joint prezintă spectacolul invitat „Feeling” de Doru Moţoc, în regia lui Dan Tudor, din distribuţie făcând parte Marius Bodochi, Giulia Ionescu şi Cosmin Creţu,  şi totodată are bucuria de a vă invita la deschiderea Stagiunii 2010-2011. Evenimentul va avea loc marţi, 12 octombrie, ora 20 la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).


Marius Bodochi: „Este vorba despre un text pe sistem monolog, cu întoarceri în timp; este, practic, povestea unui om care ajunge, dintr-un accident nenorocit, în puşcărie, ceea ce distruge destinele a trei oameni. Este un spectacol de o sensibilitate aparte, ce se desfăşoară   într-un spaţiu intim şi beneficiază de o excelentă coloană sonoră. Sper ca publicul să petreacă o oră – pentru că atât ţine spectacolul – de viaţă adevărată, uitând, în acelaşi timp, de problemele şi grijile cotidiene.”

Teatrul Joint are onoarea de a deschide Stagiunea avându-l invitat pe unul dintre cei mai apreciaţi actori de pe scena teatrului românesc, distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale, printre care şi premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Dramaturgiei Româneşti 2002, primind în 2004 Ordinul „Meritul Cultural” clasa I.

Dionysos, Tezeu, Tomasso d’Aquino, Păcală, Jacques tatăl, Jupiter Amphitrion, Antipholus, Henri II, Avram Iancu, Cleonte, Heracle, Meşterul Manole, Necunoscutul, Ispititorul Reginald... sunt doar câteva roluri remarcabile cu care Marius Bodochi a încântat publicul român în ultimii 20 de ani.
  
Autorul piesei (iniţial denumită „Blues pentru saxofon alto”), scriitorul Doru Moţoc, personalitate cu o bogată experienţă literară de peste 50 de ani, este cunoscut pentru inventarea conceptului de „Teatru imaginativ”, un teatru din care lipsesc didascaliile, datele biografice despre personaje, locul acţiunii, lăsând libertatea totală regizorului şi actorilor pentru a „modela” textul după bunul plac. Rezultatul îl puteţi vedea în viziunea lui Dan Tudor,

Marţi, 12 octombrie, ora 20.00,
la Club Prometheus, Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5.
Preţ bilet: 25 RON; elevi, studenţi, pensionari, 15 RON
Rezervări prin sms sau telefon la numărul 0728 967 607  

Teatrul Joint este un  proiect de teatru independent şi neconvenţional iniţiat în iunie 2005, în premieră pentru oraşul Braşov, ca o alternativă necesară la teatrul de stat, cu activitate continuă şi interes deosebit manifestat din partea publicului local. În 2006 şi 2007, Teatrul Joint şi-a desfăşurat activitatea în Clubul Atrium din Sibiu, pentru ca din octombrie 2008 să aibă stagiune permanentă la Clubul Ţăranului din Bucureşti. În momentul de faţă Teatrul Joint pune în scenă piese în: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Sibiu, devenind cel mai mare teatru independent din România. Stagiunea 2010-2011 Bucureşti se va desfăşura la Club Prometheus.