web 2.0

miercuri, 14 iulie 2010

Legenda marelui inchizitor, un text de Dostoievski in lectura lui Victor Rebengiuc

Seria recitalurilor continuă cu spectacolul lectură al lui Victor Rebengiuc: LEGENDA MARELUI INCHIZITOR, după Fraţii Karamazov de F.M. Dostoievski. Acesta va avea loc miercuri, 21 iulie, ora 20:00 la Clubul Ţăranului, Kisselef 3 (intrarea Monetăriei).

Legenda Marelui Inchizitor răspunde la o întrebare pe care scriitorul rus Fedor Dostoievski a avut curajul să şi-o pună: „Ce s-ar întâmpla dacă Iisus ar coborî din nou pe Pământ?”. Spectacolul porneşte de la un episod distinct din romanul „Fraţii Karamazov". Un text fascinant despre pervertirea credinţei de către reprezentanţii Bisericii, un spectacol despre deriva exerciţiului religios care sfârşeşte prin a desconsidera învăţătura creştină şi a o corupe în folosul puterii. Un text profetic despre „fericirea universală”, ţelul final al tuturor experienţelor totalitare din secolul XX.

Legenda Marelui Inchizitor este un spectacol care durează mai puţin de o oră şi pe care trebuie să-l mai vezi o dată, pentru că densitatea scriiturii are nevoie de atenţia spectatorului mai mult ca oricând. Desfăşurat sub forma unui monolog peste care se aşterne respiraţia lui Victor Rebengiuc, spectacolul nu frapează prin dinamism, ci îşi ia forţa din inflexiunile textului său.

Preţul biletelor este de 20 lei. Rezervările la 0728 967 607. Spectacolul va avea loc miercuri, 21 iulie, ora 20.00 in Clubul Ţăranului (Kiseleff 3, intrarea Monetăriei).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu